Saturday, January 2, 2010

Tag daripada Kak Tie

Dah lama rupanya sepupu saya tag benda ni...Very sorry ye Kak tie, lama sangat dekpun tak jengok blog... dok rumah buke ada tenet nih..tambah2 lagi nak exam, xcare tengok blog oghe lain, dok update blog sendiri jah.. uhuk




Ok, soalan pertama berbunyi:

a. Write five (5) interesting facts about the person who gaves you this award

  1. Dia ada seorang baby yang sangat cute bernama Naurah Adni. Baby yang menjadi rebutan sedara2 yang lain bila balik kampung sebab before ni baby ni lah yang menjadi penghibur budak2 ni.. Comel la dia,.
  2. Ayah dia nama Che Ahamat, merangkap abang kepada ayah saya, jugak bapak saudara kepada saya dan atok sedara kepada anak2 saya.. =P haha berangan dah ada anak. Lebih dikenali sebagai Pok tengoh yah, nape ada yah? cam tak ada kaitan dengan nama dia. saya tak tau nape.. Kaktie sila jawab. ehehe. pok tengoh ni cikgu ngaji quran saya masa budak2 dulu.
  3. Orang pertama dalam keluarga besar Che Seman bin Abdul Rahman yang berjaya dapat 5A dalam UPSR, berjaya g asrama penuh and masuk U. Masa kecik2 dulu ma&ayah sokmo kata, jadilah macam kaktie, tak pernah ponteng sekolah, sebab tu dia dapat 5A. Paling kelakar, time tu saya konpius perkatan conteng dengan ponteng.. So, saya assumed, kalau kita tak conteng sekolah kita akan jadi pandai. ehee.. maklumlah, baru darjah dua time tu.. cumel jugak aku ni ek =P
  4. Menjadi idola saya masa budak2 dulu.. nak jugak dapat 5A, nak jugak g sekolah asrama penuh
  5. Dia pakai spek masa sekolah menengah. Dulu saya kagum sangat dengan orang pakai spek ni dan pernah menanam cite2 nak pakai spek jugak. tapi....... bila mata saya rabun, saya kagum dan jelous dengan orang yang tak rabun.. Leceh betol kalau pergi tempat2 yang best sangat tapi saya lupa bawa spek. kerugian yang besar. tak suka pakai spek mata.



Soalan ke-2 berbunyi:

b. Jot down ten (10) interesting facts about yourself and your hobbies..

  1. Saya suka membaca, sangat suka. Buku yang paling saya suka adalah novel daripada novelis thriller terkenal di Malaysia, Ramlee Awang Murshid. Buku dia yang paling saya minat adalah trilogi bagaikan puteri. Best! tiap2 bulan, saya tak akan missed baca mastika, manakala tiap2 hari ada je apa2 buku, risalah or blog yang akan saya baca.
  2. Selain membaca, saya suka menulis. Sebelum buat blog, saya ada buku catatan ala-ala diari yang merangkumi segala isi hati saya. siap tampal gambar lagi. selain itu, conteng2 jugak merupakan kesukaan saya.
  3. Bila pergi mana2 tempat baru, saya suka snap gambar tong sampah. tahukah anda, setiap tempat mempunyai tong sampah yang unik dan tersendiri? sebenarnya macam buang tebiat pun ada jugak =D
  4. Suka sangat dengan kaler hijau. Suma benda yang saya beli akan bewarna hijau, jika tidak, akan ditukarkan kepada hijau. contoh, laptop saya dah berubah kepada kaler hijau, mouse, dan kipas cooler pun kaler hijau gak..lengkap satu set komputer hijau. Selain itu, selimut, tuala dan beg galas jugak bewarna hijau.
  5. Bakal menjadi misi cumel =P
  6. Mempunyai masalah menyebut perkataan pekong (loghat kelantan bermaksud baling), biasanya saya akan sebut pek kong. selalu ditertawakan oleh kakpah. uhuk
  7. Bersemangat tinggi untuk mendapatkan berat badan yang ideal, dengan kata lain sekarang ni tengah underweight
  8. Teringin nak melawat zoo negara sekali lagi..... kekawan, jom!
  9. Tak suka shopping.. ada jugak perempuan macam ni ek. Daripada jalan2 tengok baju2 yang tak akan dibeli,baik saya pergi ke air terjun, jungle tracking, pusat sains, zoo negara ke........ dapat jugak ilmu. dapat cuci mata. eheeeeee
  10. Adoi........ kena bagitau sampai sepuluh ke? yelah2, last sekali..... orang selalu cakap saya orang penang, anak mami, keturunan mamak ler.. sampaikan bila g mana2 mesti akan dimengorat oleh mamak... haha, perasan. tapi betol... mesti ada jejaka2 mamak yang akan bertanya bila jumpe saya. Last sekali dowang yang kecewa sebab I tak layan. eheheh
c. pick your ten (10) more deserving recipients and the describe them

  1. hahhaha........ yang ni malas nak tag kat sape2
  2. sorry kaktie
  3. terpaksa hentikan chain sampai sini jek
  4. peace
  5. jangan marah yer... nanti cepat tua










2 comments:

yatica said...

~pembetulan..kak tie dpt 4A saja masa UPSR dulu..msa tu blom lg ada subjek sains for UPSR.
~psl paggilan lain utk ayah kak tie ni tak sure sgt la..tp rasa2nya msa dia ngaji kat pondok ore pggil dia Alias..mgkin lebih sekung(sesuai) ngn tuan dia kot..haha..nanti kak tie double check..
~betol, jeles ngn org mata tak rabun!

cik misi said...

heeeee.. sorry pasal UPSR tu, dah lupa lor! ehehe
Pasal gelaran pok tengoh tu,owg baru terpikir and baru la tau jawapan dia..terima kasih banyak2
nanti nak tengok Naurah berjalan nga berlari pulak =D