Sunday, November 16, 2014

Aziefariz Shope

Assalamualaikum

Alhamdulillah, syukur sangat-sangat kerana 11/11/14 yang lepas, kedai online saya telah pun berjaya didaftarkan di SSM Perlis. Dulu cuba buat secara online, tapi proses online memang macam siput bersiar-siar di taman.. berjalan dengan sangat perlahan, bahkan siap cakap error lagi. memang haru sugguh.

Akhirnya dengan kesungguhan yang ada, kami laki bini serta anak-anak pun pergilah ke bangunan KWSP kat Kangar. 1st time naik bangunan tinggi kat Perlis dan menikmati permandangan negeri Perlis dari tingkat 8 memang mengujakan. Aliyah tak henti-henti dok WOW sana, WOW sini. Mama dia pun tumpang sekaki WOW jugak sebab lawa dan tak sangka dapat tengok suasana Perlis dari tempat tinggi gitu. Hahaha, kekaguman tak boleh blah. Dulu duduk kat Laman Midah tingkat 16 tak ada pun kagum sangat. 

Sekejap je masa yang diambil untuk mendaftar perniagaan kat sana. Isi borang, lepas dah siap nanti kerani akan bagi nombor dan lepas tu kita teruskan bayaran pendaftaran dan tunggu pulak sijil dicetak..haa, tak sampai sejam pun sebab Perlis kan kecik.. orang pun tak ramai.


Tada!!!!!!!!!! ni lah dia sijil dia. Dulu saya cadangkan nama Aziefariz doorgift store, tapi akak kat kaunter tu bagi consultation sket, kalu letak doorgift maksudnya doorgift je lah boleh jual. Kalu nak tambah barang jualan, contohnya tilam bayi ke, baju ke, make up ke...tak boleh lah sebab tak berkaitan dengan nama kedai.. Makanya saya memilih nama Aziefariz Shop. Kedai ni didaftarkan atas nama encik suami dan buat masa sekarang memang dia yang banyak dok urus dari segi stok dan penghantaran barang. Saya pulak lebih kepada promosi.. Apa yag penting? kerjasama ekekeke.


Baiklah, kepada pembeli-pembeli diluar sana, jangan ragu-ragu untuk berurusan dengan aziefariz shop. Kami peniaga jujur, dan telah berdaftar dengan SSM =) Nombor pendaftaran AZIEFARIZ SHOP; RA0035319-D

No comments: