Sunday, September 23, 2012

my sweet 1 month

Assalamualaikum

Alhamdulillah. Ibu muda ini sudah berjaya menghabiskan pantang dengan jayanya. Keseluruhan markah yang diraih adalah 88%, masih mendapat A+ ya adik-adik..cuma tak seratus peratus sahaja sebab masa pantang beliau telah curi-curi makan makanan yang tak boleh dimakan oleh ibu-ibu dalam pantang.
 
Sekarang aliyah Fatihah telah pun berusia 47 hari... Apa yang telah mampu dilakukan?
 1. Minum susu dengan banyaknya setiap kali terjaga dari tidur. Selalunya dia akan marah-marah sambil menendang-nendang kaki dan mengapai-gapai tangan sebab susu terlalu banyak, kadang-kadang pulak dia akan terbatuk-batuk kerana susu terlalu laju.. Mama pulak risau takut tersedak.
 2. Pandai memasukkan tangan bersalut mitten ke dalam mulut. kalau waktu mandi lagi best, terus masuk jari dalam mulut. Ini adalah perangai ayah ya... diam-diam tengok jari dalam mulut..
 3. Pandai memujuk untuk diangkat.. Mula-mula dia akan senyum-senyum dan bersuara menegur sesiapa sahaja yang ada disebelah.. Senyumanya itu mampu mencairkan hati dan membuatkan kita nak je angkat budak neh... Seandaianya tak diangkat, apa akan jadi? maka menagislah dia dengan sungguh-sungguh. Hah, pandai sungguh dia. Cara halus tak jalan, gunakan cara agresif.. alahai anak mama.
 4. Buat buih.. Ayah cakap ni fisrt toy dia... mak ngah pulak cakap eeeeiiiiii, kotorlah. Orang pompuan takleh gitu.. mama pulak cakap.. Aliyah anak mama, sopan sket. heee.
 5. Dressing like girl..hehehe..
 6.  
   
  Sekian update
   

No comments: