Tuesday, September 4, 2012

1st annivesary

3 Sepetember 2011..

Permulaan hidup sebagai suri buat Muhammad Fariz bin Yusop. Rutin hidup berubah kerana sebelum ni makan pakai main serabai-serabai sahaja. Bila bergelar isteri, mula mensibukkan diri di dapur pada awal pagi dan lewat petang supaya dapat makan bersama-sama suami sambil bercerita benda-benda tak perlu sehingga suami hampir-hampir bosan mendengarnya ehehehe.
 
 


3 September 2012.

Hidup berdua berubah menjadi bertiga dengan kehadiran Aliyah Fatihah binti Mohammad Fariz... Alhamdulillah, kehadiran anak ini melengkapkan kehidupan rumahtangga kami. Saya masih lagi sedang berpantang di kampung, Pantang dengan erti kata benar-benar pantang. Semua makanan mengandungi unsur sejuk dan lemak-lemak degil dihindari...Sesungguhnya berpantang memerlukan disiplin yang tinggi, jugak kesabaran yang tiada tolok bandingannya.. pada waktu ini juga saya sedang bereksperimen dengan makanan. Contoh, minum kopi akan membuatkan anak berjaga... makanya selepas ini saya akan menghidari kopi.. kesian kat anak, tak dapat tidur sepanjang hari dan malam.

 
Dari bertiga, kami menjadi bersembilan dengan kehadiran....
 
 
kakak (ibu), tomok, tomee, tipee, avent, dan jugak avent. Kelima-lima anak kakak dilahirkan pada hari rabu, 2 minggu sebelum saya melahirkan Aliyah Fatihah. Saya masih belum berkesempatan melihat telatah anak-anak kucing ini berlari-lari dan melompat kerana pulang ke kampung bagi melahirkan permata hati sulung pujaan hati. Insyaallah, lepas pantang nanti akan pulang ke Perlis..
 
 
Okeh, tujuan utama post ini adalah untuk mengucapkan Selamat Ulangtahun Perkahwinan yang ke-Satu buat suami tercinta... Saya sayang awak ~~


1 comment:

Mohammad Fariz said...

please... not this picture....