Tuesday, May 8, 2012

mimpi di trimester kedua

Assalamualaikum

Baiklah anda-anda sekalian. Untuk sementara waktu ini, kisah di blog adalah berkaitan dengan kehamilan serta kekeluargaan kerana bakal ibu ini terlalu excited dengan kandungan dalam rahim beliau. Semenjak dua menjak neh, saya selalu bermimpi mengenai haiwan. Malam tu mimpi pasal ular. Suami saya berjaya menjadi penangkap ular yang berjaya dengan hanya berbekalkan galah macam dalam citer national geographic tuh.. memang hebat, bomba kat Malaysia pun belum tentu dapat buat cam gitu hehehe.

Kemudian satu malam lagi, mimpi pulak pasal gajah. Saya dan suami pergi memanjat gunung..masa panjat naik, jalan smooth jek tapi bila nak turun, ada gajah tengah tidur kat tengah laluan.. Kitorang tengok je lah gajah tu sehingga saya sambung ke mimpi lain pulak..

Malam tadi pulak? Hah ni paling best sebab saya mimpi pergi mengail kat sungai. Dengan hanya berumpankan cacing kecik kat mata kail bersaiz paling kecil. saya berjaya mendapat sekor buaya. Bila dapat buaya sekor, terus gelabah. Tak ada siapa pun nak buang mata kail dari mulut buaya sehinggakan saya terpaksa lepaskan batang kail tuh. Kemudian saya terjaga sebab perut mula mengeras... Baby mama buat apa tah sampai mama tak lelap nak tidur menahan kesakitan, dan paling teruk sampaikan saya terfikir adakah itu sakit nak bersalin? haha...  haru sungguh T____T

AOkeh, apakah maksud disebalik mimpi-mimpi itu? Adakah anak mama nak jadi veterinar? Atau tanda-tanda mama kena menghindari daripada melawat zoo, kang takut terberanak kat sana..huhuhuhuh

Kadang-kadang rasa nak tergelak bila teringat mimpi-mimpi pelik cam gitu... Bebanyak benda yang ada kat dunia neh, binatang-binatang jugak yang masuk dalam mimpi... Try lah kuar mimpi lain seperti naik kereta mewah ke... dapat jugak mentafsirkan anak bakal jadi jutawan..hahaha. UISH! T____________T mama apakah ini? berangan bukan-bukan untuk anak.. 

No comments: