Wednesday, April 4, 2012

20 minggu: separuh lagi untuk dilalui

Assalamualaikum

Diam-diam, rupanya si kecik kat dalam neh dah berusia lima bulan. Dia semakin aktif, keje nak tendang perut mama aje.. Kalau lepas makan, lagilah aktif dia bergerak-gerak. Walau sedikit sakit, nak-nak time dia tendang kat bahagian tulang pelvic tuh, saya tetap suka sebab saya tahu dia sedang berada dalam keadaan sihat.

Hari neh, saya mula merasa kesakitan yang tak berapa nak tertanggung. Uh, pinggang dan perut sakit..Dari awal bangun tidur sampailah masuk opis. Tapi, alhamdulillah... walaupun dok sakit sakit, baby masih bergerak.. So, saya tak adalah nak berasa risau sangat. Harap-harap sakit ini akan hilang sedikit masa lagi. Tadi lepas tampal koyok kat atas belakang, rasa sakit tuh lega sikit...Mungkin sebab badan saya tak dapat menampung berat baby kot...Iyalah, selama neh, berat badan saya tak pernah nak lepas dari 40kg... Tulang belakang rasa terkejut lah kot ekekekekek.. (ado ke gitu?)

Perut saya pula sudah semakin ke depan... (i like!!!!) sekurang-kurangnya nampaklah macam perempuan mengandung dan isteri orang... Ni tak, kalau pergi mana-mana mesti orang ingat student lagi.. padahal saya sudah berusia 25 tahun...suku abab dah kot...huhuhuk.

Dengan kapasiti sebagai perempuan memngandung, banyak kerja dan tanggungjawab yang boleh di "excuse". Sebagai contoh.. boleh mintak-mintak excuse soh suami masak dinner sebab wife tak larat lepas balik kerja, atau boleh mintak excuse soh suami pergi pasar sorang-sorang sebab wife tak berdaya nak jalan-jalan.. hahaha... alasan yang baik, tetapi dengan serius saya menekankan... sememangnya tenaga saya semakin berkurangan sekarang. Kalau dulu takat nak jalan pusing habis mid valley, tak ada masalah punya... Tapi sekarang, pusing queensbay dalam dua tingkat pun dah pitam.. Uh, manjanya diriku ini... Harap-harap nak teran beranak nanti, tenaga macam popeye lah..

(^.^)

No comments: